Безопасен дом за нашето куче

След като напазарувате за кученцето, трябва да обезопасите дома си. Малките немски овчарки са природно любопитни създания, които ще изследват всичко непознато, а после ще се опитат да рушат просто за забавление. Посланието тук е: никога не оставяйте кученцето да скита без надзор из къщата. Проверете дома си за следните опасности:

КОФИТЕ ЗА БОКЛУК

Те са естествени магнити за кученцата (те знаят къде са най-“ароматните” неща!)- бутилки с лекарства, почистващи препарати, отрови за хлебарки и гризачи.

   Заключете всичко това. Ще се изненадате какво може да открие едно решително кученце.

ЕЛЕКТРИЧЕСКИ КАБЕЛИ

Изключете тези, които можете, и обезопасете останалите. Инцидентите от

нагризан електрически кабел са изключително чести при младите кучета.

КОНЦИ ЗА ЗЪБИ, ПРЕЖДА, ИГЛИ И НИШКИ, КАНАП И ПР.

Кученцата, които душат по земята, ще открия и погълнат най-дребните предмети и ще свършат в хирургията. Повечето ветеринари могат да ви кажат много истории за нещата, които са вадили от червата на кученцата.

ПРЕПАРАТИ ЗА ПОЧИСТВАНЕ НА ТОАЛЕТНИ ЧИНИИ

Ако имате такива, изхвърлете ги веднага. Всички кучета са родени с “тоалетен сонар” и бързо откриват, че водата там е винаги студена.

ГАРАЖА

Внимавайте с антифриза! Той е изключително токсичен и дори няколко капки могат да убият възрастна немска овчарка, а какво остава за кученце. Заключете и него, и останалите химикали извън достъпа на кучето. Изкуствените торове също могат да са токсични за кучетата.

ЧОРАПИ И БЕЛЬО, ОБУВКИ, ЧЕХЛИ

Не ги дръжте на пода и заключвайте гардероба и килера. Кученцата ги обичат, защото те миришат на вас, само че десет пъти по-силно!