Tyxo.bg counter Форум за любителите на немското овчарско куче • Виж темата - Моята визита в Жинопо!

Моята визита в Жинопо!

Аватар
Мнения: 1594
Регистриран на: Вто Дек 01, 2009 5:50 pm
Местоположение: София
МнениеПубликувано на: Сря Авг 22, 2012 1:42 pm
Този месец посетих JINOPO в Чешката Република, за да взема това куче:
Karin od Roubenky
karin_stoji.jpg

karin_sedi.jpg

karin_lezi1.jpg

Karin е отлична млада женска, с атлетично телосложение и приятна изразителна глава. Тя има много силно развити инстинкти, защитен, ловен и инстинкт за борба:

Тя също така има отлично родословие:
http://www.pedigreedatabase.com/german_ ... id=1829724
Така че се обадих на Иржи и то ми каза да взема Бонт с мен.
Така и направих.
След около 1400 km и 18 часа шофиране, ние пристигнахме в базата на JINOPO в Мелник (Прага). Иржи беше там и работеше с кучетата. Пихме кафе и чай и си приказвахме за кучета, НОК, малиноа, икономическата криза. След това, той ми показа отлична работа с млади, "зелени" кучета, за които това беше втора тренировка. Показа ми, как да работя с Karin в началото:

Нямате си и представа, колко добър фигурант е той и колко е енергичен. Той е на годините на моя баща. Познавам много млади мъже, които не са толкова енергични като фигуранти. Присъствах на най - добрата тренировка която съм видял през моя живот. Всичко беше направено така, както трябва да бъде направено. И аз наистина се впечатлих много от това. Аз познвам Иржи, като много добър треньор и отличен развъдчик (по професия е зооинженер), но сега вече знам, че е отличен развъдчик, треньор и фигурант - всичко това на веднъж. Той е много по добър, отколкото говорещия с кучета - той знае всичко за тях, от половин дума и един поглед.
Той ми препоръча, да работя с малки крачки и да бързам бавно с Карин.
Показах му Бонт и Петър (сина на Иржи) ми направи снимки и видео:

IMG_1363.jpg

IMG_1366.jpg

IMG_1369b.jpg

IMG_1368b.jpg

Говорихме отново и той ми даде препоръки и насоки, за моята работа с Бонт, а след това разгледахме Прага.
IMG_1432.jpg

IMG_1459.jpg

IMG_1463.jpg

Какво друго мога да кажа, Иржи Новотни е великан в света на немското овчарско куче. Аз бях толкова развълнуван. Това бе моята втора визита при JINOPO, но този път, тя бе по - продължителна и общувах и наблюдавах повече. Аз наистина съм впечатлен, от това което видях. Поклон!
Пожелавам на целия отбор на JINOPO успехи и късмет в бъдещите състезания и във всички области в които участват. Какво мога да кажа, успех момчета и момичета. Ще съм много щастлив от вашия успех и съм сигурен, че ще се случи!

Благодаря JINOPO!

P.S. Тук искам да изкажа специални благодарности, на Боби Балтов, един човек който е направил много за мен и за Бонт и ми е показал тайните и тънкостите в света на кучетата. Благодаря ти Боби. Оценката на Иржи, за нашата работа, е много висока!
http://www.working-dog.eu/dogs-details/ ... 20Me%20CS/
http://www.max-eng.com/frameset_bg.htm
"Старанието в работата е единственият критерий за красота" - Max von Stephanitz
Цитат
Аватар
Мнения: 1594
Регистриран на: Вто Дек 01, 2009 5:50 pm
Местоположение: София
МнениеПубликувано на: Пет Авг 24, 2012 3:29 pm
Никой тук не каза и дума... Никакъв коментар.
И аз няма да забравя, как много хора ми се подиграваха, говореха зад гърба ми, глупости... Но признанието дойде, от най - високо ниво. И съм толкова щастлив, че не мога да не го споделя с вас:
Hans написа:Here is Jiri's spontaneous answer to Guergo's post which I have translated for him.

It will be better if you will stop sending me such mails, or it will get into my head.
We need more people like Guergo. He is very good because he is actually working with his dog and don't let anybody pull him down.
If I would be making predictions eventually he may be as good trainer as Balabanov.


Ciao Jirka
( Balabanov is mentioned because he is also originally from Bulgaria. That is besides being one of the best trainers around. )
Hans

" Това е спонтанния отговор на Иржи (Новотни) в отговор на поста на Герго, който го превеждам специално за него.
Ще бъде по добре, ако спрете да ми изпращате такива имейли или ще ме заболи главата.
Ние се нуждаем от повече хора като Герго. Той е много добър, защото той в действителност работи със своето куче и не позволява на никого да го дръпне надолу.
Ако мога да направя предвиждания, евентуално той може да стане толкова добър треньор, колкото е Балабанов.
Чао Жирка

(Балабанов е споменат защото, той по произход е от България, който е един от най - добрите треньори, намиращи се наоколо.)
Ханс"
http://www.working-dog.eu/dogs-details/ ... 20Me%20CS/
http://www.max-eng.com/frameset_bg.htm
"Старанието в работата е единственият критерий за красота" - Max von Stephanitz
Цитат

Мнения: 58
Регистриран на: Вто Мар 27, 2012 12:23 am
МнениеПубликувано на: Пет Авг 24, 2012 5:04 pm
гурго,

признанието ти ще дойде когато ТИ с ТВОЕТО куче вземеш участие на световното първенство по работа и се класираш както трябва , останалото са поущтрителни слова на мил човек ( визирам Иржи Новотни ), нелепо е да те сравнява с Иван Балабанов и дори говори не особено добре за общата му култура ... къде си ти с бондчо , къде е Иван Балабанов ... дали ти си наясно с това или пък Иржи ... явно не сте много в час с нещата ... така че не бързай да скачаш преди да са ти поставили летвата ... думите са хубаво нещо , но делата са тези които говорят за човека ... а ние тук дела от теб не виждаме , не виждаме постижения с това "работно" куче освен "седи","сежи","спи","пърди"...и т.н.
Не очаквай някой да те аплодира на базата на безкрайните ти приказки ... но виж ако ги докажеш с дела ще е друго ;)
Очакваме делата ти ... ;) :victory:
Цитат
Аватар
Мнения: 1594
Регистриран на: Вто Дек 01, 2009 5:50 pm
Местоположение: София
МнениеПубликувано на: Пет Авг 24, 2012 8:06 pm
Диманов, благодаря за отговора. Иржи Новотни не ме сравнява с Иван Балабанов, а по - скоро ме поощрява и е доволен от това което му показах с Бонт. И казва, че ако продължавам да се трудя и да се развивам, не би се очудил, ако постигна големи успехи, като тези на Иван Балабанов. А вие, че нищо не виждате, проблема си е ваш. Измийте си очите и ги отворете широко, защото от гурели и злоба, незнам дали изобщо виждате нещо, каквото и да е то.
Как никой не каза поне едно честито Герго, за новото куче. Пожелаваме ти много успехи с него. Браво, добре се представи Бонт на чужд терен, макар и да не беше отлично.
А за Иржи Новотни, няма какво да коментирате. Това е човек, жива легенда в света на немското овчарско куче, човек с дълбоки познания и постигнати над 300 работни изпитания, с кучета, които лично е обучил. За знанията му за развъждането и за образованието му - той е зооинженер, няма какво да коментирам. Този човек е недостижим.

P.S. Да получа такъв комплимент, от устата на такъв човек, който е пестелив в приказките обикновенно и е лаконичен е огромна чест за мен! :10x:
http://www.working-dog.eu/dogs-details/ ... 20Me%20CS/
http://www.max-eng.com/frameset_bg.htm
"Старанието в работата е единственият критерий за красота" - Max von Stephanitz
Цитат

Назад към ЗА НЕМСКОТО ОВЧАРСКО КУЧЕ - РАБОТЕН ТИП

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта

cron