Tyxo.bg counter Форум за любителите на немското овчарско куче • Виж темата - Земетресение 5.7-5,8 по Рихтер

Земетресение 5.7-5,8 по Рихтер

Тук можете да пишете за всичко ,което не е свързано с Немското Овчарско Куче

Правила на форума

Въпреки, че администраторите и модераторите на този форум ще се опитат да премахнат или да променят възможно най-бързо всеки материал, носещ вреда, невъзможно е да бъдат прегледани всички съобщения. Вие разбирате, че всички съобщения на тези форуми изразяват личното мнение на съответните им автори, а не на администраторите, модераторите или уебмастъра (като изключим съобщенията, пуснати от тези хора), и следователно те не носят никаква отговорност.

Приемате , да не пишете никакъв груб, неприличен, вулгарен, заплашителен, сексуално-ориентиран или всякакъв друг материал, който нарушава законите. Такова поведение може да доведе до моменталното и постоянното ви изгонване от форумите (както и уведомяването на вашия доставчик). IP адресите, от които са направени всички съобщения се записват и могат да бъдат използвани в такива случаи. Приемате, че уебмастъра, администратора и модераторите на този форум имат правото да премахват, променят или заключват всяка тема по всяко време, ако намерят за уместно. Като потребител одобрявате записването на всяка информация, която въведете, във база данни. Въпреки, че тази информация няма да бъде предоставяна на трети страни без вашето одобрение, уебмастъра, администратора и модераторите на този форум не могат да бъдат отговорни за всякакви хакерски атаки, които могат да доведат до разкриване на данните.

!!!!!!!!!!ПИСАНЕТО НА КИРИЛИЦА Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!!!!!!!!!

Всички регистрации минават през одобрение от Администратор!

Всички опити за регистрация и писане от прокси водят до БАН(изгонване от форума) Без Предупреждение!
Аватар
Мнения: 1594
Регистриран на: Вто Дек 01, 2009 5:50 pm
Местоположение: София
МнениеПубликувано на: Вто Май 22, 2012 11:12 am
Земетресение 5.7-5,8 по Рихтер разтърси Софииско, Пернишко и Радомирско. Усетено е в цяла България. Първите два труса бяха в 3.00 през ноща, като последваха множество по слаби, усетени в Перник и София. В 4 и 13 удари пак - 4,7 по Рихтер.
Според Американския геологически институт, трусът е бил с магнитут 5,8 по скалата на Рихтер с дълбочина 9,1 км. Епицентърът е бил на 9 км от Перник.
Земетресението се усети много неприятно, въпреки че съм на партера. Общо, първите два труса продължиха около 20 секунди. Чудех се кога ще спре. Кучето усети земетресението когато и аз. Беше спокойно. Щом аз станах, стана и то, но остана да стои спокойно. Общо взето, дори и да е усетило земетресението предварително, не знаеше какво е това, за да ме предупреди. Не реагира и на последващите трусове, така че бошлаф работа че животните предусещали и предупреждавали. В първия момент помислих, че минава трамвай. Но бързо след това разбрах, че е земетресение. В София има срутени комини и напукани сгради, включително и две училища, които няма да започнат учебния процес, за 48 часа - 12-то и 18-то, след което комисия ще прецени какво ще стане с тях. В Пернишко положението е по - лошо. Източват язовир студена, а стената уж била без поражения. Има срутени стени на 2 ромски "къщи там" и е паднал комина на ТЕЦ Перник, който е преустановил работа за неопределно време.
В пернишкия квартал Рудничар има разрушена къща. Над автогарата има паднали покриви на домове.
А вие как усетихте земетресението?
Не се свенете да напишете и да коментирате.

P.S. дна идея да беше по - силно 6.1-6.2 и щеше да има големи разрушения и жертви. Сградите и сега едвам издържаха Сигурен съм, че няма сгради, без пукнатини в резултат на земетресението. А ако беше 6,5 направо щеше да ни избие като пилци. Експерити коментират, че е много голяма разликата от 5,8 до 6.0 При 6.0 каквото беше в Италия, вече има съществени разрушения.
http://www.working-dog.eu/dogs-details/ ... 20Me%20CS/
http://www.max-eng.com/frameset_bg.htm
"Старанието в работата е единственият критерий за красота" - Max von Stephanitz
Цитат
Аватар
Мнения: 1594
Регистриран на: Вто Дек 01, 2009 5:50 pm
Местоположение: София
МнениеПубликувано на: Вто Май 22, 2012 11:34 am
Единадесет експерти от Столична община оглеждат за щети от земетресенията, каза на брифинг кметът на общината Йорданка Фандъкова. По отношение на сигналите за проблеми по жилищни сгради, има такива за ж.к. "Борово" бл. 231, ж.к. "Надежда" 460а, няколко блока в "Люлин". В ж.к. "Борово" още днес ще бъде направена конструктивна експертиза, а в "Надежда" - ще започне заваряване. На електрическата подстанция "Хиподрума" е бил спрян токът след земетресението, каза Фандъкова.
В "Лозенец" и "Младост" има аварии, по информация от "Софийска вода".
http://www.working-dog.eu/dogs-details/ ... 20Me%20CS/
http://www.max-eng.com/frameset_bg.htm
"Старанието в работата е единственият критерий за красота" - Max von Stephanitz
Цитат
Аватар
Мнения: 1594
Регистриран на: Вто Дек 01, 2009 5:50 pm
Местоположение: София
МнениеПубликувано на: Пет Май 25, 2012 12:41 pm
Едно мнение не искате да пуснете. :-?
http://www.working-dog.eu/dogs-details/ ... 20Me%20CS/
http://www.max-eng.com/frameset_bg.htm
"Старанието в работата е единственият критерий за красота" - Max von Stephanitz
Цитат

Назад към МИШ-МАШ

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron