Tyxo.bg counter Форум за любителите на немското овчарско куче • Виж темата - ОНОК vs. БОГОК

ОНОК vs. БОГОК

Предсмъртната Aгония на една Киноложка измама

Правила на форума

Въпреки, че администраторите и модераторите на този форум ще се опитат да премахнат или да променят възможно най-бързо всеки материал, носещ вреда, невъзможно е да бъдат прегледани всички съобщения. Вие разбирате, че всички съобщения на тези форуми изразяват личното мнение на съответните им автори, а не на администраторите, модераторите или уебмастъра (като изключим съобщенията, пуснати от тези хора), и следователно те не носят никаква отговорност.

Приемате , да не пишете никакъв груб, неприличен, вулгарен, заплашителен, сексуално-ориентиран или всякакъв друг материал, който нарушава законите. Такова поведение може да доведе до моменталното и постоянното ви изгонване от форумите (както и уведомяването на вашия доставчик). IP адресите, от които са направени всички съобщения се записват и могат да бъдат използвани в такива случаи. Приемате, че уебмастъра, администратора и модераторите на този форум имат правото да премахват, променят или заключват всяка тема по всяко време, ако намерят за уместно. Като потребител одобрявате записването на всяка информация, която въведете, във база данни. Въпреки, че тази информация няма да бъде предоставяна на трети страни без вашето одобрение, уебмастъра, администратора и модераторите на този форум не могат да бъдат отговорни за всякакви хакерски атаки, които могат да доведат до разкриване на данните.

!!!!!!!!!!ПИСАНЕТО НА КИРИЛИЦА Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!!!!!!!!!

Всички регистрации минават през одобрение от Администратор!

Всички опити за регистрация и писане от прокси водят до БАН(изгонване от форума) Без Предупреждение!

Мнения: 34
Регистриран на: Пон Сеп 01, 2008 3:23 pm
МнениеПубликувано на: Чет Сеп 18, 2008 2:23 am
Здравейте,
Като любителка на породата и наскоро придобила титлата на горд собственик на бебе немска овчарка, реших да запиша кученцето си за изложба CACIB - гр. Русе.
Изпратих необходимите документ + такси към БРФК и след 2седмично мълчание ги попитах за потвърждение.

Отговорът беше следният:
Извинявам се за закъснелия отговор.

За съжаление кучето Ви не може да участва в нашите изложби поради няколко причини:
1. Вие не сте член на клуба за немска овчарка към БРФК
2. Родословието на кученцето не може да бъде признато от БРФК.


Поздрав:
Михаела Денчева
БРФК Секретариат


Съответно моето запитване беше:
Здравейте,

Това не е ли Международна изложба? Как така родословието не може да
бъде признато? Нима всички участници било то и чуждестранни, са ваши
членове?


Отговор от БРФК:
Чуждестранните участници са членове на чуждестранни клубове, които са членове на федерации, които са членове на FCI. Международната изложба се провежда под егидата и с разрешението на FCI.
Има правилници, които може би трябва да прочетете преди да задавате такива въпроси.

Поздрав:
Михаела
- Показване на цитирания текст -
--
BRFC Secretariat
fax. + 359 2 4224134
http://www.brfk.org
address:
99, Bulgarska morava str., office 1
1303 Sofia, Bulgaria


Отново извадих родословието - да определено има емблема на FCI, обадих се до ОНОК за потвърждение, че са членове на FCI - положителен резултат.
Последва разговор по телефона с въпросната госпожа от БРФК, която продължаваше да твърди, че кученцето няма право да се явява на изложба и няма да бъде допусната до такава.
Създалата се ситуация ми се стори твърде нелепа.
Потърсих телефоните на FCI Белгия и им звъннах на тях. Помолиха ме да им пратя писмено обяснение + сканирано копие на родословието.
Очаквам отговор...

Въпросът ми е:
1. Имаме ли право на участие или не? :)

2. Какъв е начинът стопаните на немски овчарки да могат да водят любимците си на изложби по техен избор?
Нима единственият начин да имаш подобен любимец е закупувайки го от друга държава, тъй като родословието ще бъде издадено от клуб, който никоя българска/и клуб/федерация няма да оспори?

:cheers: Cheers! И да ми е честито новозапочнатото пребиваване в любимата родина
Аватар
Мнения: 384
Регистриран на: Пон Мар 24, 2008 11:58 am
Местоположение: ГАБРОВО
МнениеПубликувано на: Чет Сеп 18, 2008 8:01 pm
подобно нещо не би могло да се случи на никоя от изложбите на ОНОК!!!А ОНОК единствен има сертифицирано право да издава родословия на тази порода на територията на България!
Развъдник за Немско Овчарско Куче "von ROZZEN"http://vonrozzen.com/

Мнения: 20
Регистриран на: Пет Мар 28, 2008 10:11 pm
МнениеПубликувано на: Пет Сеп 19, 2008 12:26 am
“Въпросът ми е:
1. Имаме ли право на участие или не?”Уважаема госпожице (или госпожо),
Преди да ви кажа каквото и да било искам да ви напомня, че живеем в България. Моля ви, не забравяйте този факт. Той е много важен, макар че на пръв поглед няма отношение към зададения от вас въпрос.
И така, дали имате право да участвате на изложба CACIB у нас, зависи от моментното финансово състояние на г-н Камен Литов – “собственик” на две фирми, маскирани като дружества с нестопанска цел. Едното се нарича БРФК и експлоатира издаването на родословия и търговията с различни породи кучета, а другото – БОГОК, профилирано “предприятие” за търговия с документи и кучета от породата немско овчарско куче.
В общия случай, когато трябва да се осигуряват финансови постъпления за “феодалите” по места, на изложбите на БРФК е разрешено да участват всякакви кучета, дори без родословия. Като няколко от най-изявените “феодали” имат право на самата изложба да определят породната принадлежност на представени без родословия кучета и да им дават т.нар. експертна оценка. Мераклията, естествено плаща за “експертната” оценка. Друг е въпроса колко “експертна” може да бъде оценката за животно, давана от учител по физическо възпитание например.
Когато става въпрос за “враговете” обаче, нещата добиват мрачен оттенък. Пропуснах да отбележа, че врагове са всички, които не са признали върховната власт на “собственика” и не са “целунали ръка”, както самият той обичал да се изразява, според запознати с процедурата. Наличието на легитимно родословие, признанието на световната организация за породата (както в случая с ОНОК и членството му във WUSV) нямат никаква стойност за “собственика” на БРФК и БОГОК. Няма никакво значение и наличието на сертификат за права върху породата у нас. Никой освен ОНОК няма право да издава родословия за немски овчарки в България, но това не пречи на г-н Литов да продължава да издава родословия чрез чужди развъдници (той е достатъчно хитър и не издава родословия от името на собствения си развъдник, а използва лековерни и доверчиви люде, които впоследствие ще оберат пешкира) и дори да твърди, че не признава родословията на ОНОК. Държавата ги е обявила за единствените легитимни, Световният съюз на обединенията за немски овчарки признава ОНОК, а г-н Литов – не.
Затова ви напомних къде живеем. Защото няма друга страна в ЕС, в която компрометиран търговец на кучета, продавал документи с невярно съдържание, може дори да си помисли, че ще определя “правилата”.
Тук обаче, абсурдът е ежедневие. Докато им позволяваме.
В ОНОК искаме да променим нещата и го правим.

Поздрави
В. Динчев

П.С. Очаквайте продължение......

Мнения: 1
Регистриран на: Вто Сеп 23, 2008 8:11 pm
МнениеПубликувано на: Вто Сеп 23, 2008 8:23 pm
А ето го и продължението:Писмо на МФК Г-н Динчев,

Получихме българско родословие, издадено от Вашия клуб за порода Германско овчарско куче.
Много сме изненадани, че този документ съдържа логото на FCI, въпреки, че имаме уверението на Българска републиканска федерация по кинология /БРФК/, че Вашия клуб НЕ Е техен член.
Фактът, че сте член на WUSV НЕ ВИ ДАВА ПРАВО да използвате логото на FCI върху вашите родословия, вашата страница в интернет или каквито и да е други документи.

По пътя на логиката Ви препоръчваме да премахнете логото на FCI, което е запазен знак в Европейския съюз и принадлежи на Fédération Cynologique Internationale / от страницата на Вашия клуб в интернет, до 26 Септември 2008 г. /петък/ Ако и след този срок Вашия клуб продължава да използва нашето лого ще бъдем принудени да отнесем Вашия случай към нашите адвокати. Съответно, ние не Ви разрешаваме да ползвате логото на FCI върху Вашите родословия и всеки друг издаван от Вас документ.
Благодарим за съдействието

FCI Office
Y.De Clercq, FCI Executive Director
Place Albert Ier, 13
B - 6530 Thuin
Belgium

http://brfk.org/?novid=189

Мнения: 34
Регистриран на: Пон Сеп 01, 2008 3:23 pm
МнениеПубликувано на: Вто Сеп 23, 2008 9:14 pm
Здравейте,
Отговор от ценетраният офис на FCI в Белия, до днешна дата аз все още нямам така, че не ми звучи логично защо това писмо ще е подписано от името на г-н/жа Y.De Clercq?

Мнения: 20
Регистриран на: Пет Мар 28, 2008 10:11 pm
МнениеПубликувано на: Вто Сеп 23, 2008 11:11 pm
Мило Цвете (розалия),

От сърце ви благодаря, за така грижовно споделената с нас тайна. Защото към днешна дата в канцеларията на ОНОК липсва все още, това смразяващо кръвта съобщение.
Както надявам се, самичка сте забелязали, цитирам :

“Много сме изненадани, че този документ съдържа логото на FCI, въпреки, че имаме уверението на Българска републиканска федерация по кинология /БРФК/, че Вашия клуб НЕ Е техен член.”

Т.е. БРФК-то уверява FCI, че ОНОК не бил член на същото БРФК.
Нищо ново под слънцето, както би възкликнал някой по-възвишен дух от мен. Аз обаче, ще възкликна – вари го, печи го, пак на цървул си мирише. И макар да стана банално да опровергаваме глупавите лъжи на този или онзи виден български кучкадар, (кинТолог) му викат още, аз ще представя на милостивото ви внимание поредното доказателство, че нещо в БРФК-то не е наред или някой отново лъже, или и двете.


BRFKletter.jpg
(90.19 KiB) 2573 пътиКакто самият проф. Кушлев твърди, ОНОК отдавна е член на БРФК. Освен това станало ясно какви ги е дробил г-на Атанасов, онзи същия плагиат, лъжец и клеветник, който си имаше за дружка в измамите кой мислите...., точно така, г-н Камен Литов. Нали двамцата заедно лъгаха WUSV, че представляват ОНОК и даже измислиха длъжност на Литов.
А вие душа непорочна, срамежливо скрита зад това красиво име, не се срамувайте. Погледнете и в други темички на нашия приятелски форум, например -ОНОК-дела и документи. Пък може и там да дадете някое продължение, че откога го чакаме.

П.С. – С нетърпение очакваме адвокатите на FCI, а междувременно отново ще се излагаме, обяснявайки, че в България е възможно некоректен търговец на кучета, съставящ документи с невярно съдържание да “притежава” цяла кучкарска федерация и да “търгува” логото на FCI.
Пак няма да разберат, ма те европейците взеха да ни свикват на дивотиите.

Поздрав най-сърдечен,
твой приятел вечен,
весел Венелинчо

Назад към ОНОК vs. БОГОК

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron